Tuesday, August 18

pelem2 yg aku tgok di kala ini

Wolverine: terbaek.. dari efeknye, jalan cerita, casting... semua tepat...

GI Joe: agak best, tp heronya agak lembik pada aku.. lain kali ganas skit ye Channing Tatum.. kemungkinan akan jd mcm Transformers, 1st filem best, 2nd pijak2 hancor

Harry Potter & HBP: best, tp x sebest mcm baca buku.. banyak persoalan x terjawab dlm filem... dlm buku lebih detail.

Terminator:Salvation: jalan cerita predictable tp masih ok.. action mmg puas hati, tp kalau bukan pengikut cerita dari 1st film, mungkin akan x paham...

Transformers: Rise of the Fallen: ramai yg kata ini terbaik, tp bagi aku, filem ni paling mengecewakan aku. apakah aku salah jika filem ni hanya arap kat body Megan Fox saja dan jalan ceritanya mengelirukan??? namun begitu, actionnye best, effects mmg terbaek... unsur lawak ada, tp jalan cerita putar belit... dh start begitu, skali kat tgh2 time Jetfire bawak pergi gurun tu, dh mcm cerita baru... panjang sgt cerita... pastu Optimus mati, yg lain2 pulak ilang... sume arap kat Bumblebee je.. bile pulak Bumblebee tu gagah gile... aku berdengkur dlm panggung tgok filem ni kali kedua... tanye Fahrul.. hahahha..


kesimpulannya: bukan semua Summer Blockbuster itu berkualiti @ best filemnya...jadi tontonlah filem dgn bijak... duit anda yg kuar tu... hehhehe

4 comments:

[x]mint[x] said...

the proposal itu best la.
kelakar.

xmasuk lam list eh?
hahahha.

da tgk setem?

Basuh Baju said...

tgkla citer public enemies..best woo

fahmi said...

dh masuk Ramadhan la... xpelah ye.. nnt aku download saja... heheh
BB, pelem2 Johnny Depp mmg aku suke! power ah dia blakon

nami o fish said...

baik nko layan cerita orphan.
hahaha!