Sunday, July 26

satu hujung minggu

aku kembali ke UM selepas back home to Jinjang utk 2 malam...
berfesbuk, berblog, berdownload...
sebelum pulang ke sini, aku dgn Mama & Abah pi umah Kak Farah di Setiawangsa...
rupanya dah boleh order kueh raya dgn dia... pilihannya dulu 12, skang dh 9 sahaja...
sambil tu dia masak Mee Udang.. apa aku kesah, bedal aje la...
sedap wooo.. 2 pinggan aku tala... kemudian ade plak tiramisu... pergh... sedap hingga menjilat sudu... gabungan rasa coklat, kopi, dan susu... dh mcm minum Neslo, tp versi aiskrim... Alhamdulillah, kemudian baru balik Za'ba...

aku sampai, Syazwan(g) rumet ku tgh on9.. dia ajak ke ICT Fair di Dewan Tunku Canselor UM.. dh kul 4 lebih, gerak je la pasal tulih kat banner kata tutup kul 5... selepas proses perkumuhan, kami gerak ke sana... sampai dlm kul 4.30.. agak banyak booth tersedia... kami pusing2 sket je, kalau banding dgn dewan2 di PCFair KLCC, kire 1/4 je dari 1 dewan yg digunakan... sgt limited dari segi jenama, pilihan accessories dan gadget2.. tapi harga mmg khas utk pelajar la.. paling mahal laptop pun rm2500 dh dpt yg pada aku cukup powerla... RAM 2G, memory 160GB dgn soundcard & graphic card yg mantap di kala kita bermain DotA... hahaha... tapi xpe, minggu depan masih ada PC Fair di KLCC... digalakkan memenuhi ruang2 di situ utk dapatkan keperluan2 ICT anda... aku igt nk sambar satu external, 500GB atau 1TB ke... alang2 kan.. Yop bajet nak sambar satu laptop, anda bagaimana???