Friday, July 17

injured

semalam aku balik kelas.. aku jalan dr Fakulti Pendidikan smpai la ke Kolej Kediaman Ketujuh - Za'ba... ntah bagaimana dah ditakdirkan Allah, tiba2 aku tersandung lalu aku landing secara awkward. landing dgn kaki kiriku terpele'ot. yakni senget ke dalam..
selaku manusia bertubuh besar, aku mmg risau kalau apa2 jadi kat kaki aku especially bila tergolek...

perit betul, tp aku gagahkan juga melangkah, pasal aku nk makan dulu, kemudian baru pi kolej 12, pasal klinik UM kat situ... pas makan, aku lepak bilik dulu, pasal rasa pedih btul kaki aku. kndian tertido.. kul 3 aku sedar, baru la aku Zuhur & gerak ke Klinik.. teksi jela, maleh nk tunggu bas, anto smpi ke klinik tu.. jumpe Dr, katanya terseliuh saja... nasib la x patah... dia bagi la Flanil dgn ubat2...
bila balik kolej 7 semula, aku naikla atas utk Asar 7 on9 seketika, dan ditakdirkan Allah, member aku si Kahar yg badan besar mcm aku juga injured masa main volleyball. silap landing, mcm aku, tp lagi teruk.. Dr ckp joint dia dh patah... mmg kena bedah... aku baru je sembang dgn dia sblum aku gerak ke klinik, tau2 dia dh injured lagi serius dari aku... semoga dia cepat sembuh..

mlm tu kolej aku ada program interaksi dgn senior.. acaranya Explorace, pusing la sekeliling kolej utk selesaikan tugas2 di setiap checkpoint... best2... walaupun aku jalan lebih slow, tp bila dh abes, aku rasa mcm kurang sakit dh kaki aku ni... harap kaki aku dpt la pulih spt sediakala...

8 comments:

[x]mint[x] said...

cepat2la smbuh!

MariaFaizal said...

Mcm mana boleh jatuh dik... :(
Tgh skodeng aweks tak? he he he
Acah jer...cepat2 sembuh dik yea...
Take care.

Xpuasati said...

tak apa2 tu.. kuatkan semanggat.. itu adalah salah satu cabaran sebagai seorang student.

_atOn_ said...

pami!!! ak bru wat blog..tu pon sbb lecturer suh..klw x..maleh den nk buat!! x_x hehe.. klw ad ms, pegi la www.atonisaton.blogspot.com ye!! huhu, nk mntk tnjuk aja sensei nih!!! wakakaka~

fahmi said...

mint: terima kasih...

MariaFaizal: ni kes tergolek dog kak, bukan kes tergolek time ngorat awek.. hahaha.. thanx..

Xpuasati: mmg mencabar, tp semangat tetap digagahkan.. Alhamdulillah

aton:tahniah.. selamat berblog ya!

Basuh Baju said...

aku pon melalui saat first week 1st year yg begitu perit..huhu

xpe bro, kuatkan smgt..ingt komrad di blogger :)

kuSut said...

budak tahun pertama memang rasa kadang2 semua pahit...itu semua jadi kenangan manis buat kamu...
haha

fahmi said...

BasuhBaju: begitu perit?? ok.. kalau x kuat, mmg dh lama balik umah.. tp xpe, what doesn't kill make us stronger... hehehe xlupe komrad, tp bile pnjam laptop roommate ni, kena berpada2 la guna.. hehe

kuSut: betul3... it's part & parcel of life... kalau semua manis, bila kita nk belajar kan.. hehehe