Friday, July 24

TV, Television, Televisyen, Televisi...

bile balik rumah, bukak tv saja, penuh cerita ntah apa2.. mengapa ia berlaku... bila dh masuk U, ketagih TV tu dh ilang.. x la bergantung harap kat tv saja... baru ku sedar kini yg TV tu bukan la penting sangat... patutla ada term dlm English yg TV itu idiotbox atau pun stupidbox... apa yg penting, pilihlah program yg ditonton itu dgn bijak... the power is in ur hands.. ye la, kalau tangan xde power, cmne nk picit2 remote tu kan... hehehe

6 comments:

watashiwa aton said...

huhuhu..the power is in ur hand!!!
u r 100% right pami..hehe!! =)

kuSut said...

hahaha...
biasa la hidup kat malaysia...

fahmi said...

tau xpe aton oi... en kusut, mmg benar... tapi kalau kita asyik2 tgok hiburan je sepanjang masa pun pasti jelik kan.. hehehe

rafiqa said...

setuju!

Basuh Baju said...

TV tak bodoh..yg bodo ialah rncgn dlm TV tu..haha

bro- kolej ke berapa kat UM?

fahmi said...

rafiqa: jadi pilih program tv dgn bijak...

BasuhBaju: mmg TV x bodoh bro, banyak yg aku belajar dari TV.. tapi kalau disogok hiburan hari2, kita yg bijak leh jadi bodoh... jadi pilih dgn bijak.. aku kolej 7, Za'ba Residential College... silalah dtg.. hehe