Thursday, May 28

Final UEFA Champions League: Barca Rules!!!

Messi pas ni amek yg warna emas ya, selepas apa yg ko tunjuk pagi tadi.. sila tuntut kat Sepp Blatter.. dia x bagi, ko ole dia 5 kali.. hehehe the best player at the moment!!!


ko dh siku orang, leh wat muke begini... aku rasa nk sepak je pemain gaji termahal ni.. pic baru xjmpe.. muke ini paling hampir dia buat lepas siku orang..
xpe, kite dh menang last season.. ayat memujuk oleh Sir Alex
Eto'o score dgn cantik
gol yg cantik, lihat keeper
lihat keeper skali lagi
lawa kan but aku
kita juara!!!
campak dia tinggi2!!!

pics ihsan soccernet.com


tadi aku tonton Barca-Man Utd di mapley berhampiran...
ku smpai awal sblum ia dipenuhi peminat2 Man Utd..
port baik punya, bawah kipas, dpn tv LCD Sony Bravia milik tokey kedai..
teh tarik one.. azwan peminat tegar Man Utd pesan Milo Ais.. seswai slaku status budak Milo..
makin lama makin penuh, rata2 sume peminat Man Utd...
sbab bile minit 10 menjelma.. Samuel Eto'o tiba2 merembat masuk bola yg dikuasai Man Utd.. aku ckp kat Azwan, bagi 10 menet tgok.. skali betul... hehehe
ternganga Azwan sbab baru 1st time dia tengok game Barca.. baru tau syok x syok tgok team La Liga main2.. hari2 layan EPL mana tahan.. pada aku Man Utd main ok, tp tiada finisher... game 50-50.. dua2 pegang bola.. main pun cantik, tp dicemari CR7 yg mmg sportsmanship kurang... kne provoke dgn el Capitano Carles Puyol trus main pelik2.. ade ke disiku pakcik tu.. hehehe.. Puyol pun 2 kali try, nasib je si van Der Sar hebat time tu... tp bila bakal pemenang FIFA World Best Player 2009 Lionel Messi menanduk masuk set piece dr Xavi Hernandez, yg mampu dibuat oleh Dumbo(nama manja Van Der Sar) adelah menganga... serious. aku pun mmg terkesima lihat aksi ini... tp ku jerit Yeah!! sehingga meng'annoy'kan pelanggan2 lain yg minat Man Utd.. well, gol cantik... mmg x leh buat ape r... baru si Azwan ngerti true meaning of football malam ini... sblum ni dia sokong Man Utd tp x tgok game dia mcmana... bile tgok game ni.. sedarlah beliau... anyway, buat Senor Guardiola... tahniah & semoga lebih berjaya tahun depan.. jaga Messi lek lok, jgn kasi org lain bikin onar dgn membeli beliau dr Barcelona.. buat Messi, jadi lebih otai.. buat CR7, ko main terror, tp sportsmanship kena ade, baru ko dpt respek dr aku.. selagi sportsmanship & kau 'hilang' dlm game besar, selagi tu, aku akan x minat kau...

9 comments:

nami o fish said...

huahua..
ada orang nak bet ngan aku bagi 3 ball kat Barca tu.

Aku sengih-sengih je.

Ingat Barca tu Telekom Melaka ke?

MariaFaizal said...

Missed out the GAME due to exhaustion.But glad about the result. BARCA rules!!!

Take care...

Mastura Nasrun Sani said...

hepi gile aku MU klh.
hidup barcaaa!!hee :)

fahmi said...

nami: 3 ball?? x paham bro.. anyway, gol Messi tu mmg jerit kaw2 kat mapley tu.. sian pminat2 tegar MU yg kuciwa... hehehe

MariaFaizal: xpe kak, letih jaga anak tu mmg xleh buat apa la... anak2 lagi penting dr game bola.. hehehe anyway, Barca mmg kool smlm..

Mastura:hepi gile?? ko minat bola?? hehehe aku x kesah, janji game tu seronok ditonton.. hehehe

kuSut said...

mmg barca layak mng...
manU conquer pdg 9 minit ptama je...
lpas tu barca maen cantek...
congrats...

fahmi said...

kuSut:hm.. barca mmg deserve it.. congrats utk sume peminat bola...

Baginda Reformasi said...

hahaha aku gelak kat budak2 opis aku... da aku keje kat AIG tapi aku tak suke MU... penyokong depa blagak2... hahaha 2-1... tapi takpe UMNO kalah 5-1

Baginda Reformasi said...

silap 2-0

fahmi said...

BagindaReformasi: oh keje kat penaja, tp x sokong kelabnye.. hehehe xpe2, fans MU mmg gitu, ske berlagak.. tp bile main, xla gempak sgt.. arap next season ade team lain mnang EPL plak... hahah.. tahniah la blog msuk Sinar.. makin banyakla org masuk blog mu.. heheh