Monday, May 11

negeriku, negaraku... mcm2 hal

td aku check laman2 berita, smua citer pasal MB Perak masih lagi Ir Nizar.. keputusan Mahkamah Tinggi telah memihak kpd beliau, yg Zambry & barisan Exconya kne kosongkan pejabat mereka serta merta.. adekah kes ini akan berakhir?? rasanya belum lagi pasal mesti team yg tewas akan buat rayuan.. pasti semua pihak akan bercakap dlm akhbar2 utama esok.. ade juga yg buat survey punya xkire lah di media cetak @ eletronik... papehal pun, krisis ni jauh lagi nk berakhir... tp klu nk akhirkan segala kemelut ni, bubar dewan adelah jln terbaik.. itu je.. xde lain.. slagi x bubar, slagi itu x abes2 citer ni.. walaupun aku ni bukan lah pakar sgt undang2, tp boleh la sikit2 pasal blaja Pengajian Am STPM dulu pasal bnde2 ni.. bile x bubar, sume bercakap, smpi nk bersidang pun kne bwh pokok, nk bersdang pun smpai gaduh2.. mana x gaduh, kalau ade 2 kjaan dlm 1 dewan.. bubarkan dewan, buat pilihanraya negeri.. yg majoriti, jd kjaan.. at least rakyat dpt bersuara nyatakan pilihan mereka.. klu x, slagi itula dua2 pihak ckp rakyat menyokong mereka... tolonglah, tamatkan polemik ini, byk lagi masalah lain weh.. aspek ekonomi lah, agama lah, sosial lah.. selesaikanlah sume masalah ni bersama... jgn cakap je, buat lah.. org putih kata, talk the talk, walk the walk.. ini x abes2 ckp je.. slogan itulah, inilah.. habuk pun aku xdpt, apatah lagi benefit yg disebut2 itu...

10 comments:

nami o fish said...

Semua.
orang.
GILA.
KUASA.

btw,nko mintak uni kat area Lembah Kelang je kan?mau join projek teater aku?

fahmi said...

nami: hahaha betul3... aah area sini je apply.. teater ape tu bro?? insya Allah ok je

kuSut said...

bnda ni xda la rumit sgt kalau dari awal lgi buat prn...alasan x nak bazir duit nak wat prn...alasan sengal je...ahaha

fahmi said...

kuSut: awal2 lagi dh kata yg itu je pnyelesaian bile org citer kemelut perak.. tp alasan ekonomi pulak.. ngade2 btul, yg korang cilok belakang xpe, xmo bg rakyat bsuara.. sengal btul..

MariaFaizal said...

Won't be celebrating just yet.Smells something fishy here.Feeling like AMENO is up to something ugly.Sigh...

Probably akak dah lose hope kot dgn political situation kat Malaysia.

Adik apply uni course apa?

fahmi said...

MariaFaizal: well kak, everything smells like dat in Msia.. terukla kak, sume kjar kuasa, lupe kat kite yg pilih mereka... saya apply UM, kos kaunseling & tesl.. nk jd cekgu...

Baginda Reformasi said...

yup... penyelesaian semua orang tau... BUBAR DUN... tapi memekakan telinge... dan lagi satu
MAMAK TOLONG BEREDAR DAN BERSIHKAN NAJIS ANDA DARI SUK!!

fahmi said...

BagindaReformasi: itula pasal... nk jaga sesetengah pihak, apa pun boleh pasal mereka berkuasa.. hampeh la

Did said...

kahkahkah...
buatlah apa saja asalkan yang baik,brader!

fahmi said...

Did: gelak2 juga bro.. tp kne gak tegur org2 yg handle negara ni.. kalo x, kite yg merana.. hmm, itu yg pakcik Isham cakap kat aku aritu... akan ku pegang kata2 itu.. thanx brader...