Thursday, June 11

Hari Keluarga HAR ke 13 - 2009

last weekend, keluarga belah Mama aku, lebih dikenali sbg HAR sempena nama arwah atuk, Haji Abdul Rahman telah adakan Hari Keluarga kali ke 13.. ia bertujuan merapatkan hubungan kekeluargaan sesama kami & juga sesi melepaskan tekanan yg dialami secara sihat.. pasal apa? pasal bile dh jumpe, mesti seronok je.. ramai tiada spt Yop Yazid(keja), Abg Long & family(keja),Abg Chik(praktikal kat Seremban), Nini(tgh kursus persediaan utk dia ke Uni Alexandria, Mesir) dan juga beberapa lagi.. walaupun rmai xdpt sertai sbb hal2 yg xdpt dielakkan, masih meriah lagi.. rata2 generasi yg kecil berasa sgt seronok, generasi pertengahan mcm aku pula rasa seronok saja sbb kami mmg dh biasa dgn game2 ini dr kecil.. otai2 yakni generasi ibu bapa pula seronok bergebang sesama mereka, x kire la time mandi kolam ke, masak ke, nk tido ke.. aku plak lebih bersama spupu2 aku yg sebaya, mcm Bangah Nazmi, Amar, Aiman, Yop Kopi.. banyak grouping, sbb kami mmg terdiri dr pelbagai peringkat usia.. ade yg baru lahir, ade yg baru tadika, baru sekolah, ade yg nk pi U, ade yg baru kerja, smpai ade la yg dh pencen.. Opah xyah citelah, otai besar.. hehehe 3 hari 2 mlm saja, di A'Famosa Resort kat jln ke Tampin.. tp masuk di simpang Plus - Alor Gajah.. aku lebih banyak memerhati, amik gambar, berbanding main permainan2, bkn ape, rasa seronok tgk muka2 family ku ni, lebih2 lagi time seronok.. lagipun game utk remaja tua mcm aku ni xbyk pun, so, better aku tgok je la.. join gelak2 pun kire ok wat..
aku juga dpt wang penghargaan dr HAR sbb berjaya lulus cemerlang STPM... begitu juga Farzana.. rm 200.. well, nmpknya aku telah jadi pembuka jalan utk adik2 spupu yg lain utk memilih STPM sbg alternatif utk ke IPTA.. Yop Kopi pula tahun ni nk STPM, buku2, nota2 aku dh bagi dia.. arap2 berjayalah dia nnt..
hmm. nk citer lebih2 pun boring gak korang baca, so tgok jela pics2 di bawah ni.. antara yg smpat ku petik..


Sesi Membaca Yaasin


dh baca tu simpanla balik kata si Kak Chik Izzah ni

Amar the photographer kontrol jambu.. hahaha

inilah aktiviti kami bila dh kumpul ramai2.. semoga sentiasa diberkati Allah semuanya

Penulis ralit menonton sambil meniru aksi Mr Bean..

si kecil Iman bersama Arif yg xbrape besar.. hehehe


Licence To Grill, Makan2, Games

hasil kerja yg kemas bukan aku buat.. hehehe masa singkat, alatan x cukup.. alasan aku.. hehehe wat kena gelak je dgn sume..

ini Abang punya, kata Imran.. penulis sdg kutip chocolate chip utk ditabur.. jangan tanya mengapa.. hahaha

AB gabungan kami A untuk Azilah di kiri dan B utk Bushra(nama dia AliaBushra).. smpat agy promote kat kamera

Nina di kiri tgh bsungguh buat, tp si Atiqah kat sebelah bersungguh tengok saja.. hahaha

Robert Rainford chef Licence to Grill kat AFC mesti respek kat kami..

kamilah Pussycat Dolls... tolonglah.. jgn komen apa2.. hehehe

Bangah Nazmi tukang potong ayam.. pose terbaik setelah selesai memotong..

kami pulak Danity Kane... smbil makan, smbil posing..

kamilah Bunkface! hahaha dr depan si Syahmie, Ashrie, Hizam & Amar.

bepeluh ketiak deme nk masak ni.. si Atirah pulak dh x sabar nk makan tuh.. hehehe



Meeting HAR Junior - Sayap Pemuda Keluarga HAR.. dh mcm sayap pemuda parti2 pula


inilah Presiden kami, Abg Lang Husni- xleh kawen dlm masa 2 tahun ni..

Aiman yg menguap jd Naib S/U, Amar main kamera jd Exco Photographer, Along Aizat di tengah pula Bendahari, Bangah Nazmi si oren pula ahli biasa.. mcm aku da..

Hizam menunjukkan erti Careless Whisper.. heheh

Yop Kopi stuju, begitu jua Bangah Nazmi si Oren.. hehehe

S/U HAR, Hajah Che' Da a.k.a Wan Da jd moderator mesyuarat..



Bersenam utk kasi itu badan ada fit juga...

Berjoging, itu budak2 juga..

tergelak2 kami sebab ade yg buat sesuka hati dgn cara yg pelik.. lebih2 lagi mereka yg comel2 ini..

mari belajar taichi

Bangah Nazmi bersama si comel Aishah Habibah..

dr kiri Sabrina si gadis melayu, Kak Chik Izzah si kerinting, dan Anis Faridah si kecil molek... sebaya, tp berbeza attitude.. hehehe




Bugil2 Tepi Kolam


gaya si Aqil anak Abg Amer ni dh mcm YB melawat kawasan da.. hahaha

si Iman pulak sepak pelampung tu, naseb x pecah bnde tuh..

let's Cannonball!!!

kanak2 sila mandi di tempat cetek.. lebih selamat!

Aishah Habibah dgn angahnya Alia, di kiri itu Bangah Hamdi, dialah yg slalu kata "Bugil2 tepi Kolam!"..

Activities & Competitions


muka2 innocent yg baru mahu mengenal dunia... Aishah Habibah, yg oren itu Iman, merah itu Aqil

Bangah Nazmi terlena tatkala mereka mewarna gambar..

kami innocent, tp pandai juga berposing ala2 Bunkface

Achik the Lawyer menunjukkan skil seni beliau dlm pertandingan glass painting

ini pula Wan Chor the otai 55 pun xmau kalah juga..

Bangah Nazmi sedar2 terus dukung adik si Aqil ni.. lupa r nama dia..

di luar remaja + kanak2 ade pertandingan membina dinosaur, dr kotak tisu.. mcm2 bentuk, warna boleh didapati..

Prez HAR Junior terlelap pula.. hehe

Aqil nk warna jugak, x kira!!!


Dan Pemenangnya adalah....


terima wang saguhati kerna cemerlang lulus STPM.. pakcik kayo rm200!!! bgitu jua si Farzana

Aishah amek adiah utk mama dia, Auntie Lin yg menang pertandingan Skipping

Bangah Nazmi menang Pen, muka bangga tuh!

Pak Mat pulak menang pertandingan Skipping lelaki..

Abah menang pertandingan Kutip Kacang guna Chopstick.. Mama bagi hadiah spesel gak.

Arif ni menang banyak smpai leh penuh 1 kotak.. gile ah

hadiah2 utk pemenang sblum diberi

yg jd Mc ialah Kak Chik yg kelabu, dan juga Kak Long berbaju itam.. hehe



Pesta Durian


knape tinggal kulit? sebab aku dh tala dulu isi2nya.. hahaha

Abg Amer dh ujung2 baru dia kuar.. dpt gak yg sedap2...

Abah tala sorang2 je, yg bawah tu Auntie Lin dgn puteri2nya pun tgh syok melayan durian.. hahaha

5 comments:

[x]mint[x] said...

owh rindu nak gather reramai lagi!
hahahha.
siap ada pertandingan.
syok uuuu...

fahmi said...

mint: mmg syok bile ade family gathering.. aku membesar dgn dorang nih.. pertandingan mmg banyk utk bebudak, tp bagi retua(remaja tua) mcm aku ni game terhad.. selalu ade volleyball @ futsal, tp kali ni rmai yg xde.. nk buat team main pun x cukup.. still, ttp best jmpe spupu-spapat, kaum kerabat HAR.. hehehe

kuSut said...

the best family gathering yg pena aku tgok...hihi
syabas bro

massstr. said...

waaa.meriah2 :D
itu durian ipoh mali?or mlk mali?
byk gels!

fahmi said...

kuSut: the best? terima kasih bro.. tu pun rmai x dpt join.. klu x, mesti lagi best.. arap2 diteruskan la sbb mmg lebih rapatkan silaturahim sesama kami.. heheh

massstr: mmg meriah,mcm2 generasi ade.. mcm2 perangai ade2.. durian tu dr linggi, n9.. dusun wanchor teman kat situ.. 1 bonet wira dia bawak.. heheh mmg melambak durian psl skang ni mmg musimnya, tp dh kupas & telan berbijik2 kat situ, kire ok la.. hehehe