Friday, June 19

Mission Accomplished! Universiti Malaya, kita bertemu minggu depan!


sila klik utk lebih jelas

Alhamdulillah, dengan umumnya keputusan UPU pagi tadi, maka dgn ini aku telah berjaya mengikuti kursus Ijazah Pendidikan TESL yakni Cikgu English bahasa mudahnya.. syukur ke hadrat Allah, terima kasih kepada Abah, Mama, Yop, familyku, sahabat2, kawan2, rakan2 x kira di dunia sebenar mahupun dunia blog atau PPSMInya blogosphere yg telah mendoakan aku agar berjaya mndpt tempat di IPTA. You know i am talking about you, each & everyone of you.

mula2 aku check, kul 11, ditunda ke pukul 12.. aku cuba pukul 11.50, wajah laman UPU mula berubah, aku log in setiap details, & terkeluarla paparan di atas tadi... Abah terus peluk bila dengar aku ckp dpt, lantas terus aku sujud syukur. SMS Yop, Mama & sahabat2 & rakan2 aku.. sume ucap congrats, member2 seSTPM dgn aku bakal bersepah, Poji,Aida, Zul di UITM, Jun, Fatin, Awien, Nazrin, Peh Yin di UUM, Fariq dan Zackh di UM, Mas pula UKM, Farhan pula UIAM. Masih ade yg xdpt dihubungi, akan ku cbe contact mereka...

namun, ade gak member2 yg xdpt, aku ucapkan selamat maju jaya la, dan hantar rayuan. insyaAllah masih berpeluang utk masa depan..

aku mmg terfikir gak kemungkinan aku gagal, tp aku ttp optimis, aku tawakal sbb aku dh buat yg terbaek dr STPM, MEdSI test, Interviews, alhamdulillah tercapai gak cita2 aku nk pursue degree in TESL selepas aku gagal time nk mohon diploma TESL slps SPM dulu.. syukur Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

dengan ini. boleh la aku katakan yg aku dh buat terbaik. Walaupun aku pilih jalan yg jarang orang ambil (the road not taken, by Robert Frost, rujuk Literature English SPM), tapi jika kita berani ambil risiko terhitung (yang kita mampu tangani), x mustahil hasilnya amat menguntungkan. aku kalau org amek STPM aku sokong, tapi mesti buat betul2.. bulatkan tekad. kalau x mampu, better pilih jalan lain, pasal bukan semua mampu melalui jalan ini (STPM).. aku tahu, pasal aku dh lalui... mmg x mudah, itu je aku leh cakap.. mmg x mudah, tp berbaloi... percayalah...

anyway, mmgu ni, aku kne siap2 segala, pasal 28hb aku kne lapor diri... pi tgok Transformers dulu, pastu siap2 semua... yeah!!! i feel relieved yet excited!!!

7 comments:

MariaFaizal said...

Heartiest Congratulations from Akak & family here :D

nami o fish said...

Tahniah bro.

Selama ni aku dah lama nak masuk UM.Macam Cristiano Ronaldo nak masuk Real Madrid.

Tapi apakan daya,aku dapat USM.

Anyway,good luck bro!

[x]mint[x] said...

weh.. berjaya akhirnya! congratz.congratz.ak nak smbung degree kat um gak. hahhahahaha. klw dapatla. lau x ak smbung kat mmu. doakan ak lak!

massstr. said...

tahniah bro.
fewitt2.bkl jadi BUDAK UM lah dia :)

psst,aku sorg je ke yg tersesat kt bumi UKM?!jom teman aku nangis.heh

fahmi said...

MariaFaizal: Terima Kasih Daun Keladi kak... kirim salam kpd keluarga kak ye...

Nami:terima kasih daun keladi bro... bro, USM tu power gak apa.. uni apex.. well, bukan uni yg jd anggaran, tp kualiti pelajaran yg kita dpt tu jd anggaran kan bro?? wah, mcm ROnaldo nk ke Real? xpe bro, ade rezki smbung la Masters ke UM...

Mint:maceh.. nk belaja di Um, silakan... semoga berjaya...

Mas: budak UM? hehehe...ala Mas, UKM skang ni dh potong UM la dr pelbagai aspek.. insyaAllah, u can survive juz like in SEMERA...

akuzackh said...

tahniah my dear fren..
wish u luck there..
wait for my blog k..
jom pegi UM!

fahmi said...

zackh: tahniah gak utk mu.. sama2 lah kite ke UM.. chaiyok2