Friday, June 26

a lil reunion semalam

semalam aku pegi sekolah.
mintak sign Pengetua @ cikgu setaraf utk sahkan kebenaran salinan sijil2.
aku jmpe cikgu2 aku. dr zaman SPM, dan tentulah STPM. yg sebelum2 tu, aku x jmpe sume. sket2 je..
memula jmpe kaunselor, Cikgu Hudaa.. sembang2, dinasihati apa yg patut. seronok psl dh lama xjmpe..
kndian pi kantin, jmpe si Yus dgn Aida. kelaparan pasal x breakfast.
time tu Awan yg ikut aku dr tadi, gerak ke Library, dulu dia Naib Pengerusi Pengawas Perpustakaan. mestilah nk pegi port lama.. hhehhe
dlm 20 menet, tiba2 disapa oleh Jia Jiunn, saja dtg katanya. kendian ada gak Fariq & Poji.. lebih meriah, Jun dr Seremban pun turun.. suke la Fariq dpt jmpe aweksnya.. hahaha lagi kecoh bile Zackh & Awin smpai.. kndian sume gerak ke Bilik Guru.
tp mule2 pegi jmpe Cikgu Noriah H. nama penuh x diberi atas alasan beliau x mau glamor.. hahahah meja dia kat tmpt lain pasal dia dh taraf guru cemerlang..
okla, sume mintak dia sign je, pasal dia pun boleh sign sijil2 tu.. ok, keje selesai.
masuk pula Cikgu Satilah.. mmg kepoh lagi la.. hahaha pas sembang2, sign2.. kami blah..

masuk Bilik Guru. jmpe cikgu2.. mule2 cikgu Faridah yg handle Pengawas Media, aku Pengerusi, agak kacip la aku dgn dia.. rata2 kwn aku jd pengawas media, mmg seronokla dia dgr kami berjaya dpt tmpat... sama mcm cikgu Sahida yg dulu handle team Forum aku, dia bagi semangat, suke dia dgr aku jd cikgu.. heheh kndian jmpe Puan Nor, anak2 dia kem salam.. haha aku pnah jmpe anak2 dia time pegi lawatan Menara KL.. lama dh x jmpe. okla, sronok la dia dengar aku dpt... heheh.. pi jmpe cikgu2 lelaki plak, iaitu Cikgu Fauzi yg ajar aku Makroekonomi, dan Cikgu Ragu yg ajar Bisnes 2. dorang ni meja depan-belakang. mmg kacip la dorang.. mmg best bagi dorang dgr berita gumbira kami ke uni masing2... nmpk mmg x sia2 la usaha mereka ajar kami yg nakal ni.. hahah
kndian salam Ustaz Zul, walau dia xpnah ajar aku, tp aku slalu gak tegur & sembang2 dgn dia, bgitu tu jua dgn Ustaz Ali. seronok sembang dgn dorang, banyak ilmu leh ditimba.. jumpa plak teacher BI aku, Madam Khadijah.. very good katanya..
hahaha..

then nk ke ofis utk jmpe Cikgu Ayesha yg ajar mikroekonomi tu.. tp dia ada pelawat time tu, dok la kat lua sat. jmpe plak Cikgu Noriah S. dia ajar aku time form 1, form 4, form 5, dan Upper 6. dari aku ni x brape kecoh, smpai la x reti tutup mulut mcm skang ni.. hahaha... mmg dia ni kenal aku la.. dan dia mmg sgt teruja bile dengar aku dpt UM. hahaha.. ade plak Cikgu Rusnani yg handle Kadet Polis tahun ni, suke gak dia pasal aku ni Pengerusi,leh la jd role model utk budak2 kadet polis tu.. hehehe.. ok, bile dorang nk ke kelas, kami pun jmpe Pn Ayesha.. mmg dia syukur sgt bile dgr ramai dak kelas dpt ke IPTA. nmpk la yg kami ni serius belajar.. alhamdulillah.. kemudian dijoin pula Pengetua.. smpat pula dia berseloroh yg Pn Satilah ckp 'si Fahmi tu dpt TESL...' hahaha.. famous mcm Famous Amos la pulok.. hahaha slps amek gambo sepam dua, salam la dgn mereka.. mmg seronok jmpe cikgu2 ni..

masa utk jmpe cikgu2 SPM pulak.. jmpe Ustazah Zubaidah, dia suruh jaga diri elok2, budak2 TESL kata dia sosial sket.. aku dgr, sematkan dlm hati.. ye r, dia dulu pun UM gak, so dia tau r budak2 tu mcm mana.. besh dgr dia ckp, dgr mcm rilek je, tp tepat dgn isi2.. hehehe jmpe plak Madam Teo yg ajar aku EST dulu, very happy to see u katanya.. dia dulu UM gak.. very nice university.. hahaha.. ok..
nk balik tu terjumpa plak Cikgu Faizzah yg ajar Fizik dulu.. dia dulu handle Kadet Polis, tp aku je form 5 yg betul2 join.. tahniah katanya.. ok la, at least aku dh backup balik SPM aku yg ku rasa kurang bagus dgn result ini...

kmudian, ada sesi bergambar rupanya hari ini. junior2 kami yg dh Upper 6 handle.. mcm aku la tahun lepas.. mmg x menang tangan.. sembang2, bagi semangat kat dorang utk berjaya.. hahaha.. selamat berjaya adik2..

di SEMERA

aku dgn Pengetua, Pn Fatimah.. sporting adalah sifat beliau.

nama aku nombor 10, mcm Maradona, mcm Zidane, mcm Messi.

full list. leh chek nama budak2 SEMERA yg dpt uni 2008. 24, ramai tahun ni.
ni Pn Ayesha, dia cikgu Mikroekonomi aku, juga Penolong Kanan Ko-ko. sgt berdedikasi, terima kasih cikgu!

dr kiri; Jia Jiunn dpt UPM, tp xmau sbb Cos dia dpt bukan dia minat
Poji dpt MassCom UITM.
Fariq UM sama aku, tp Bisnes.Zackh pun saman. Cikgu Ragu suke pasal dia ikut jejak langkahnya.


kemudian kami ke rumah Zackh.. dia buat makan2.. smbil smbut besday boy Zul.. ramai. meriah.


SESI GIGAM di umah Zackh!

sambut bday boy Zul yg oren. dh 20 tahun. slmt berjaya di UITM.
pegang mangkuk tu Awin, dpt UUM, sbelah Awin tu Yus, tgh tunggu rayuan. belakang Zul tu si Shafrey. member baik si Zul time di DIY. haha

bukan buat saja2 muke tu, tp mmg aku ngantuk. sapa suruh tido 2 jam?!

they call themselves 'Desperate'? don't ask me! tu pun x cukup korum satu lagi, P.I.T

muke puas makan pulut dgn rendang dgn bihun dgn sirap 3 gelas! hahaha

besday boy kena suap!

pas keluar umah, kami sembang2 jap, tp Si Poji gatal pasang lagu Pergi dr Aizat, udah la nangis budak2 ni... salam2 sume budak2 6a2 ni.. nk blah dh.. masing mengejar ilmu.. yeah!! bersepah kami sume...
lepas tu aku bawak ramai2 naik Waja, pasal snang naik bus kat luar.. si Shef nk balik umah, si Fariq dgn Jun nk ke Puduraya.. dating la tu.. hehehe
haha si Awan pegi CC kat Mutiara.. pas anto sume, aku pi Lourdes jap amek result checkup.. sume complete. ok, selesai lagi.. anto la Nabilah balik umah.. pastu aku balik..

3 comments:

massstr. said...

bestnya g skulaa
xpeee,
lps da 'rasmi' jd warga UKM ak pasti lwt semera.ngeh3

akuzackh said...

sedap x masakan ibuku?

fahmi said...

Massstr: mmg best.. sembang2 cikgu sume.. will be back there.. aku pasti kembali..

akuzackh: sedap la.. 2 kali aku tmbah pulut.. bihun skali.. air 3 kali.. hehehe maceh