Thursday, June 25

bila.. Fahmi tengok wayang lagi...

dlm kesibukan aku siap2kan segala2 yg patut utk ke UM, sempat gak aku ambil masa utk menonton 'this summer's Blockbuster', Transformers: Revenge of The Fallen.

sila baca review oleh Mr. Obefiend di F.O.A di sini


aku menonton bersama rakan2 Masuk Air Family ditambah lagi dgn Zaimi. lama aku x jmpe dak ni, since last STPM la.. kndian, jmpe Kerol, kata dpt UMS.. smoga berjaya.. ade gak itu Akmal, Cicik, Ilham, Audi, Cik Mon. ditambah lagi dak2 Beringin yg penuhkan Waja aku iaitu Man, Shahrul, Aizat & Nizam. kendian Nabil join. 13 orang. memula pi Pavilion. mcm sial, sume tayangan sold out. nasib ade Brem Mall. kul 12.15 tayangan akhir. gua shoot dr Pavilion, pakai Waja, kul 12, masih lagi di Lot 10.
10 menet kendian, sampai di Brem Mall yg terletak sebelah Jln Kuching. so, paham2 la aku pecut mcm mana. teket masih dijual, x sia2 aku henjut itu Waja.

filem itu pada aku best, tapi...
x cukup best. patut lebih baik..

syabas utk efek2 yg best, aksi2 lawan antara Autobots & Decepticons yg sgt best!
tp kurang mantap dr segi jalan cerita, sebab ia seakan2 filem sebelumnya.
masih lagi mnjual tubuh itu Megan Fox. pasal mcm2 bunyi ada time dia lari slow motion dgn Shia LeBeouf menuju itu Optimus Prime di tengah2 gurun.
jalan cerita tu boleh dimantapkan lagi, dan watak2 leh dikembangkan lagi.

aku cadangkan peminat2 saja yg pi tengok.. tp klu yg sayang duit, aku rasa kurang kepuasan la.. baik la aku pi tengok filem2 lain klu ade peluang. terus terang aku cakap ni tau. klu x, nyesal x sudah

7 comments:

nami o fish said...

aku tak tengok lagi.
aku tengah kering.

nak pergi belgium bagai,tapi duit keprak.

fahmi said...

nami: kurang sikit la.. tp klu nk tgok silekan.. ala, hiburan je bro.. baik jimat2 utk belanja di sana.. lagi bagus

MariaFaizal said...

Arghhhh....jealous dgn Fahmi & Nami! :(

nasri said...

hahaha.. ko gtaw cmtu..trus xjd nk tgok..hahaha.

massstr. said...

weh,smpat je ko tgk wyg eh! :))
dh siap pcking smua?

hai said...

enjoy la puas2,pasni dah tentu busy kan!!

fahmi said...

MariaFaizal: ha? jealous of us? apa pasal ni kak.. i got nothing to be jealous of...

nasri: aku tgok rmai2 dgn dorang, tp rasa mcm kureng.. ntah mana silapnya.. trus xjd eh? heheh.. dh ade blog dh ko.. syabas bro!

massstr: ade lagi yg x siap ni.. but still, progress itu ada day by day.. ni nk ilang neves la cik kak oi.. dgn efek2 perang robotik ni.. hahaha terubat skit neves ni.. hahaha

hai: tu la pasal kak.. gunakan masa dgn sebaik mungkin. hahah pas ni, melepas la pelem2 lain.. harry potter ke, hapa ke.. tunggu cuti nnt la.. hehehe